Gladys Rispappersrullar

Gladys Rispappersrullar
Foto: Lena Koller
Gladys del Pilar SMKVIP
Gladys del Pilar SMKVIP

Gladys Rispappersrullar

Av: Gladys del Pilar

Från: Sinnenas mat

12 ingredienser

”Jag drar in inspiration från jordens alla hörn i mitt kök och skapar egna recept. Potatisnudlar finns att köpa i asiatiska butiker, annars finns det mesta numera i välsorterade livsmedelsbutiker.” - Gladys del Pilar

Ingredienser

portioner
  • 0,5 förp potatisnudlar
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe salladslök
  • 1 chilifrukt
  • 2 nävar jordnötter
  • 0,5 dl fisksås
  • 2 msk sesamolja
  • 8 rispapper

Sås till rullarna:

  • 5 msk fisksås
  • 3 msk sesamolja
  • 4 msk risvinäger
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka nudlarna i vatten i cirka 5 minuter. Häll av vattnet och låt nudlarna svalna i en bunke.
  2. Grovhacka koriandern och salladslöken. Finhacka chilin och rör ner allt det hackade i nudlarna.
  3. Krossa nötterna i en mortel och blanda ner dem ordentligt i bunken tillsammans med fisksås och sesamolja.
  4. Blötlägg rispappren i ljummet vatten.
  5. Lägg ett rispapper i taget på en kökshandduk, lägg på fyllning på mitten, vik som ett kuvert och rulla sedan ihop.
  6. Blanda alla ingredienserna till såsen och servera som dip till rullarna. Njut!