Gladys Rispappersrullar

Gladys Rispappersrullar
Foto: Lena Koller

”Jag drar in inspiration från jordens alla hörn i mitt kök och skapar egna recept. Potatisnudlar finns att köpa i asiatiska butiker, annars finns det mesta numera i välsorterade livsmedelsbutiker.” - Gladys del Pilar

28 september 2009
4

Du behöver

  • ½ paket potatisnudlar
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe salladslök
  • 1 chilifrukt
  • 2 nävar jordnötter
  • ½ dl fisksås
  • 2 msk sesamolja
  • 8 rispapper

Sås till rullarna:

  • 5 msk fisksås
  • 3 msk sesamolja
  • 4 msk risvinäger
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka nudlarna i vatten i cirka 5 minuter. Häll av vattnet och låt nudlarna svalna i en bunke.
  2. Grovhacka koriandern och salladslöken. Finhacka chilin och rör ner allt det hackade i nudlarna.
  3. Krossa nötterna i en mortel och blanda ner dem ordentligt i bunken tillsammans med fisksås och sesamolja.
  4. Blötlägg rispappren i ljummet vatten.
  5. Lägg ett rispapper i taget på en kökshandduk, lägg på fyllning på mitten, vik som ett kuvert och rulla sedan ihop.
  6. Blanda alla ingredienserna till såsen och servera som dip till rullarna. Njut!
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept