Gladys Rispappersrullar
Gladys Rispappersrullar
12 ingredienser
”Jag drar in inspiration från jordens alla hörn i mitt kök och skapar egna recept. Potatisnudlar finns att köpa i asiatiska butiker, annars finns det mesta numera i välsorterade livsmedelsbutiker.” - Gladys del Pilar
Ingredienser
- 0,5 förp potatisnudlar
- 1 knippe koriander
- 1 knippe salladslök
- 1 chilifrukt
- 2 nävar jordnötter
- 0,5 dl fisksås
- 2 msk sesamolja
- 8 rispapper
Sås till rullarna:
- 5 msk fisksås
- 3 msk sesamolja
- 4 msk risvinäger
- 1 msk sesamfrön
Gör så här
- Koka nudlarna i vatten i cirka 5 minuter. Häll av vattnet och låt nudlarna svalna i en bunke.
- Grovhacka koriandern och salladslöken. Finhacka chilin och rör ner allt det hackade i nudlarna.
- Krossa nötterna i en mortel och blanda ner dem ordentligt i bunken tillsammans med fisksås och sesamolja.
- Blötlägg rispappren i ljummet vatten.
- Lägg ett rispapper i taget på en kökshandduk, lägg på fyllning på mitten, vik som ett kuvert och rulla sedan ihop.
- Blanda alla ingredienserna till såsen och servera som dip till rullarna. Njut!