Pasta amatriciana

17 röster
20 min
4

Romarnas klassiska pastasås med passerade tomater, pancetta och pecorino.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Välkomstdrink: Prosecco Carpene malvolti artikelnr: 89625
Förrätt: Velletri riserva artikelnr: 22314

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pennette
  • 0,25 dl grovt salt
  • 300 g pancetta (eller rökt sidfläsk)
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk peperoncino (torkad röd chili)
  • 400 g passerade tomater
  • 50 g pecorino, riven

Gör så här

  1. Sätt på pastavattnet, ca 3 liter, tillsätt salt när det kokat upp och därefter pastan. Under tiden så förbereds såsen.
  2. Skär pancettan i tärningar. Skala och hacka vitlöken och riv osten.
  3. Häll olja i en stekpanna, lägg i vitlöken och peperoncino och därefter pancettan. När vitlöken blivit lite guldbrun och pancettan genomskinlig, häll ner de passerade tomaterna och låt puttra i ca 10 min på svag värme.
  4. När pastan är kokt (al dente) ca 12 min, blanda tillsammans med såsen och strö över den rivna pecorinon och servera.
2 oktober 2014

laddar fler recept

Laddar fler recept