Gino, serveras med vaniljglass

Gino, serveras med vaniljglass
Foto: TV4

Gino, serveras med vaniljglass

Av: Fredrik - Strängnäs Mariefred

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

30m

Frukter och bär toppade med vit choklad, serveras med söt vaniljglass.

Dryckesförslag:

Sött rödvin "Aleatico"  från Lucca, Italien.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 5 kiwis
  • 3 bananer
  • 20 färska jordgubbar, vid säsong, annars frysta
  • 150 g vit bakchoklad
  • vaniljglass
  • punsch, valfritt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala kiwi och banan.
  3. Skiva frukten och jordgubbarna lagom tunna skivor.
  4. Varva frukterna i en ugnsform
  5. Riv den vita chokladen, toppa sedan frukten med chokladen.
  6. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter, tills chokladen får en gyllenbrun färg.
  7. Servera ginon med klassisk vaniljglass samt toppad med punsch om så önskas.