Gino med vit choklad och riven kokos

Gino med vit choklad och riven kokos

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

20 m

Smarrig dessert med frukt och bär under ett täcke av gratinerad vit choklad. 

Tips! För att lyckas med den här desserten är det viktigt att chokladen är fryst när du river den, då blir det ett riktigt krispigt täcke av vit choklad.

Ingredienser

portioner
  • 1 banan, skivad
  • 4 jordgubbar, skivade
  • 2 kiwis, skivade
  • 100 g vit choklad, fryst
  • 2 msk kokos, riven
  • 4 kulor vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 240 grader.
  2. Fördela frukt och bär i en ugnssäker form.
  3. Finriv chokladen över frukten. Strö över kokosen.
  4. Gratinera i 10 minuter i ugnen. Ta ut och servera omedelbart med vaniljglass.