Parmalindad kycklingfilé och bönsallad med soltorkade tomater

0 röster
4

Kyckling lindad med parmaskinka är jätte gott! Servera tillsammans med en sallad på nyttiga bönor och soltorkade tomater så är rätten fulländad.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer (á 90-120 g)
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 blad färsk salvia
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 msk olivolja till stekning

Bönsallad:

  • 200 g kokta kidneybönor
  • 200 g kokta black eye bönor
  • 100 g soltorkade tomater i olja, avrunna och skivade
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 msk olivolja till löken
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 knippe persilja

Dressing:

  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och malen vit peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Bryn kycklingen och krydda med salt och peppar. Lägg på ett salviablad på var kycklingfilé och linda parmaskinkan runt. Lägg paketen i en ugnssäker form med skarven neråt. Ugnsbaka i 15 -16 min.
  2. Skala och skiva rödlöken. Hacka basilika och persilja. Fräs löken i olja i en stekpanna. Lägg i bönor och soltorkade tomater. Värm lätt och avsluta med att tillsätta örterna. Slå över dressingen.
  3. Servera salladen varm eller kall tillsammans med kycklingen.
19 maj 2008

Fler goda recept