Kyckling med quínoasallad

Kyckling med quínoasallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Kyckling med quínoasallad

16 ingredienser

En krispig sallad med kyckling och quinoa.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk basilika
  • 1 msk oregano
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Quínoasallad:

  • 5 dl kokt quinoa
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 8 soltorkade tomater, i olivolja
  • 15 svarta oliver
  • 100 g parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • några kvistar bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
  3. Häll på olivolja och krydda med oregano, timjan, salt och peppar.
  4. Sätt in i mitten av ugnen och stek i 30 -35 minuter eller till en innertemperatur på 70°.
  5. Skär i kycklingen och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig.
  6. Skala och hacka löken fint.
  7. Skiva zucchinin och skär den i bitar.
  8. Skär de soltorkade tomaterna i småbitar.
  9. Hacka bladpersiljan och riv parmesanen.
  10. Häll lite olivolja i en stekpanna och stek löken någon minut.
  11. Tillsätt zucchinin och stek ytterligare någon minut.
  12. Tillsätt den kokta quínoan, soltorkade tomater, lite av oljan från tomaterna och blanda om.
  13. Tillsätt bladpersilja och parmesan.
  14. Tillsätt oliver och krydda med salt och peppar.
  15. Servera kycklingen tillsammans med quínoasalladen och en klick tomatsås.