Gremolatakyckling

Gremolatakyckling
Foto: Lena Holmsäter
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Gremolatakyckling

7 ingredienser

Låt kycklingen vila 1 timme ingniden med salt för bättre smak.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg hel kyckling
  • 3 msk smör, smält
  • salt

Gremolata:

  • 2 citroner, rivet skal
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk inlagd jalapeño, finhackad

Gör så här

  1. Gnid in kycklingen med salt och låt den vila i rumstemperatur i 1 timme.
  2. Värm ugnen till 175 grader.
  3. Blanda samman citronskal, persilja, vitlök och jalapeño. Gnid in kycklingen med kryddblandningen. Lägg den i en ugnssäker form, pensla med smör och stek den i cirka 1 timme. Innertemperaturen ska vara cirka 80 grader.
  4. Pensla med skyn från kycklingformen före servering.