Oxfilé med getost och blomkålspuré

GI Viktkoll

Oxfilé med getost och blomkålspuré

10 ingredienser

Rosmarinkryddad och getost gratinerad oxfilé som serveras ihop med en puré på blomkål.

Ingredienser

portioner
  • 800 g oxfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning
  • 4 skivor getost
  • 1 kvist färsk rosmarin

Blomkålspuré:

  • 1 blomkål
  • 2 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skölj blomkålen och bryt i buketter.
  2. Lägg buketterna i en kastrull, häll över grädden och låt koka upp.
  3. Sänk värmen och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter eller tills blomkålen är helt genomkokt.
  4. Mixa blomkålen till puré och krydda med salt och peppar.
  5. Värm ugnen till 250°.
  6. Skär oxfilén i fyra tjocka skivor.
  7. Repa av rosmarinbladen från kvisten.
  8. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det hastigt i smör.
  9. Lägg skivorna i en smord ugnssäker form.
  10. Placera getostskivorna ovanpå köttet, krydda med salt, peppar och rosmarin.
  11. Gratinera köttet i övre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  12. Servera köttet till blomkålspurén.