Ombyggd cassoulet

Ombyggd cassoulet
Foto: Lena Holmsäter
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Ombyggd cassoulet

15 ingredienser

Receptet räcker till 8-10 personer.

Ingredienser

  • 1,5 kg lammstek benfri
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att bryna i
  • 1 gul lök, finhackad
  • 200 g bacon, strimlad
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 4 dl vita bönor, kokta
  • 6 tomater, urkärnade och grovt tärnade
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 1 msk grön spansk peppar, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 kvistar färsk rosmarin

Du behöver också:

  • bindgarn

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Gnid in steken runt om med salt och peppar. Fyll den med rosmarin och bind upp steken. Bryn steken runt om i smör. Lägg över den i en smord, ugnssäker form och stek den färdig i ugnen, cirka 2 timmar. Innertemperaturen sa vara cirka 77 grader.
  3. Fräs bacon, lök och vitlök i en stekpanna. Häll på vinet och låt reducera till hälften.
  4. Häll på kycklingbuljongen, låt koka upp och sjud i 5 minuter. Lägg i bönor och tomat och koka i ytterligare 10 minuter.
  5. Vänd ner persilja och chili före servering. Lägg upp bönröran på ett serveringsfat, Skiva lammsteken och lägg ovanpå.