Mexikansk panna

Mexikansk panna
Foto: Anki Loge
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Mexikansk panna

15 ingredienser

En kryddstark panna med influenser från Mexiko. Den spanska pepparn fyller sin funktion.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 1 röd paprika
  • 1 förp krossade tomater [400 g]
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp majskorn
  • 1 förp blandade bönor
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • grönsallad
  • 50 g fetaost

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela den spanska pepparen på längden, skrapa ut fröna och hacka fruktköttet fint. Hacka paprikan fint.
  2. Bryn köttfärs, lök, vitlök, paprika och chili i olja. Rör om hela tiden så att köttfärsen "smular" sig. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, majs och paprikapulver.
  3. Låt småputtra under lock tills den tjocknat, ca 15 minuter. Rör ner bönorna. Krydda med salt och peppar. Servera med en fräsch sallad och smula över fetaost.