Vinkokta torskfiléer

Vinkokta torskfiléer
Foto: Lena Holmsäter
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Vinkokta torskfiléer

5 ingredienser

Här är ett GI recept där torsken har fått huvudrollen. Den kokas i vitt vin och får en härlig smak.

Ingredienser

portioner
  • 400 g torskfilé
  • 1,5 dl vitt vin (eller fiskbuljong)
  • 200 g rucolasallad

Till servering:

  • parmesanost, riven eller hyvlad
  • svartpeppar, grovkrossad

Gör så här

  1. Ansa och skölj rucolabladen och lägg dem på ett serveringsfat.
  2. Riv parmesanosten och pressa ut saften ur citronen.
  3. Använder du djupfryst fisk ska den tinas till hälften. Skär den i skivor.
  4. Koka sedan upp vinet eller buljongen, lägg i fisken och sjud på svag värme tills fisken är genomkokt.
  5. Ta upp fisken med hålslev och lägg den på rucolabladen.
  6. Häll på citronsaften och strö över parmesanost.
  7. Avsluta med att mala över rikligt med svartpeppar.