Champinjongratinerad fiskfilé

1 röst

Fiskfilé gratinerad i champinjoner och crème fraiche är en god middag. Servera fisken tillsammans med kokta grönsaker och en god sallad.

Visa mer

Du behöver

  • 800 g djupfryst fiskfilé
  • 200 g färska champinjoner
  • smör till formen+stekning
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Borsta champinjonerna och skär dem i skivor. Lägg dem i kall panna och hetta upp. Låt vattnet puttra ut, lägg i lite smör och fräs champinjonerna.
  2. Lägg fiskblocket i en smord, ugnssäker form. Lägg champinjonerna ovanpå. Blanda samman buljong och crème fraiche med salt och peppar. Häll blandningen över fisken. Strö över den rivna osten.
  3. Gratinera fisken i ca 30 minuter eller till en innertemperatur på 70°.
  4. Servera med kokta grönsaker och sallad. I Balansfasen passar det bra även med ris eller potatis.
19 maj 2008
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept