Stora vita bönor med knaperstekt bacon, gurka & dijon

Stora vita bönor med knaperstekt bacon, gurka & dijon
Foto: Fredrik Sandin Carlson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Stora vita bönor med knaperstekt bacon, gurka & dijon

7 ingredienser

Att använda bacon som krydda ger en god sälta till denna bönsallad.

Hälsomotiv:
Bönor har lågt GI samt innehåller gott om både protein och bra fibrer.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl kokta vita bönor, stora
  • 100 g bacon
  • 0,5 gurka

dressing:

  • 0,5 dl dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk honung

Gör så här

  1. Knaperstek bacon och låt den rinna av på hushållspapper.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen, gärna med stavmixer för bästa resultat.
  3. Skär gurkan i bitar.
  4. Blanda bönor, bacon och gurka med dressingen.