Kålrabbifrittata

Ett gott tillbehör till fågelrätter. Passar bra till anka, kalkon eller kyckling på nyårs- eller gourmetmiddagen.

22 december 2008
8

Du behöver

  • 200 g kålrabbi
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 75 g riven parmesanost
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 msk finhackad röd paprika
  • salt
  • malen svartpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skala och skiva kålrabbin tunt. Koka upp lättsaltat vatten, doppa kålrabbin hastigt i kokande vatten. Kyl den sedan i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt. Skala och hacka löken. Hacka paprikan fint. Stek löken och paprikan i smör.
  2. Frittatan kan göras i form med löstagbar botten eller i portionsformar. Bottna med kålrabbin, lägg upp kålrabbi också på sidorna.
  3. Blanda grädde, ägg, lök och paprika. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över kålrabbin och strö över rikligt av osten. Grädda i 15 minuter eller tills äggsmeten stannat.
Kommentera receptet

Fler goda recept