Rökt makrill med spenat

En enkel och nyttig rätt med makrill och bladspenat.

23 maj 2008
1

Du behöver

  • 1 st rökt makrillfilé, minst 150 g
  • 1 st tomat
  • några gurkskivor

Spenatröra:

  • 250 g bladspenat
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa spenaten och skölj den. Skär bort grova bladnerver. Använder du djupfryst spenat ska den tinas till hälften.
  2. Skär upp tomat och gurka.
  3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs spenaten. Krydda med muskot, vinäger, salt och peppar. Lägg upp röran på en varm tallrik och lägg makrillen ovanpå. Servera med tomat och gurka.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept