Rökt makrill med spenat

0 röster
1

En enkel och nyttig rätt med makrill och bladspenat.

Visa mer
1

Du behöver

  • 1 st rökt makrillfilé, minst 150 g
  • 1 st tomat
  • några gurkskivor

Spenatröra:

  • 250 g bladspenat
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa spenaten och skölj den. Skär bort grova bladnerver. Använder du djupfryst spenat ska den tinas till hälften.
  2. Skär upp tomat och gurka.
  3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs spenaten. Krydda med muskot, vinäger, salt och peppar. Lägg upp röran på en varm tallrik och lägg makrillen ovanpå. Servera med tomat och gurka.
23 maj 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept