Färskostfylld lax med savojkål och sesamfrön

Färskostfylld lax med savojkål och sesamfrön
Foto: Lena Holmsäter
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Färskostfylld lax med savojkål och sesamfrön

5 ingredienser

Lax med saojvkål och supergott året runt, men kanske framförallt till påsk.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor kallrökt lax
  • 4 savoykålsblad
  • 200 g färskost
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i savojkålsbladen och koka dem i 7 minuter. Ta upp dem, doppa dem i kallt vatten och låt bladen rinna av. Dela varje blad i två delar.
  2. Lägg ut laxskivorna på en skärbräda. Lägg på kålbladen, fördela färskosten på och rulla ihop till täta rullar. Pensla rullarna med soja och rulla dem i sesamfrön.