Ischoklad á la GI

Ischoklad á la GI
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Ischoklad á la GI

3 ingredienser

25 min

Ischoklad till julens gottebord av 70 procentig mörk choklad!

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 100 g smör
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Börja med att ställa metallformarna på en bricka.
  2. Bryt chokladen i bitar och skär smöret i kuber. Lägg i en djup tallrik.
  3. Koka upp vatten i en kastrull, sänk värmen och placera tallriken med smör och choklad ovanpå. Rör om till det smält.
  4. Knäck ägget i en bunke och vispa det. Skrapa över chokladsmeten och rör till en jämn smet.
  5. Fördela chokladsmeten i formarna. Ställ kallt att stelna.
  6. Förvara ischokladen i burk med lock och smörpapper mellan lagren.