Chokladbräck med pecannötter och aprikos

Chokladbräck med pecannötter och aprikos
Foto: GI Viktkoll
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Chokladbräck med pecannötter och aprikos

4 ingredienser

Detta är en läcker dessert eller en godisbit att njutas med en kopp kaffe efter julbordet.

Receptet räcker till c.a 20 bitar.

Ingredienser

Till ca 20 bitar behöver du:

  • 500 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
  • 2 dl pekannötter, grovhackad
  • 1 dl torkade aprikoser, grovt hackade

Du behöver också:

  • smörpapper

Gör så här

  1. Lägg ut ett smörpapper på en ugnsplåt. Hacka chokladen. Smält den på svag värme och häll den över smörpapperet.
  2. Strö över pecannötterna och aprikoserna. Låt chokladen först svalna och sedan stelna i kyl.
  3. Bryt i bitar och servera som dessert eller till kaffe.