Chokladbräck med kaffe och kokos

Chokladbräck med kaffe och kokos
Foto: GI Viktkoll
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Chokladbräck med kaffe och kokos

6 ingredienser

Det här är det sista julgodiset som du kan göra, när alla andra sorter är klara. Då finns det oftast lite nötter, lite kokos och annat gott över, som annars skulle gå till spillo. Att göra chokladbräck är ett bra sätt att ta tillvara godsakerna

Ingredienser

Till ca 20 bitar behöver du:

  • 500 g mörk choklad 70 %
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 2 dl blandade nötter, grovhackad
  • 1 dl torkade aprikoser, grovt hackade
  • 1 dl riven kokos

Du behöver också:

  • smörpapper

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i blöt i 10 minuter. Klipp dem sedan i smala strimlor. Hacka nötterna.
  2. Lägg ut ett smörpapper på en ugnsplåt. Hacka chokladen. Smält den på svag värme och rör ner snabbkaffepulvret. Häll chokladen över smörpapperet.
  3. Strö över nötterna, aprikoserna och flingorna. Låt chokladen först svalna och sedan stelna i kyl. Bryt i lagom stora bitar.