Glace au four med hallon och mandelspån

Glace au four med hallon
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Glace au four med hallon och mandelspån

5 ingredienser

En superläcker efterrätt med färska hallon och vaniljglass. Mums!

Ingredienser

portioner
  • 250 g hallon (färska eller djupfrysta)
  • 2 äggvitor
  • 2 msk rörsocker
  • 5 msk mandelspån
  • 0,5 l vaniljglass (light)

Gör så här

  1. Tina hallonen till hälften, om du använder djupfrysta.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt råsocker.
  3. Fortsätt att vispa till en fast marängsmet.
  4. Lägg de halvtinade hallonen i botten av en ugnsäker form.
  5. Lägg glassen över hallonen.
  6. Täck allt noga med marängsmet.
  7. Strö på mandel.
  8. Sätt in fatet i ugnen i 275 ° i 3 minuter tills marängen fått fin färg.
  9. Ta ut och servera genast.