Majskyckling m chorizo, grönsaker och pestoskum

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st majskycklingbröst, gärna med benet kvar
  • 4 st chorizo
  • 1 msk finhackad bladpersilja

Tamarirostade grönsaker:

  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor
  • 2 jordärtskockor
  • 0,5 zucchini
  • 1 fänkål
  • 100 g haricots verts
  • 10 körsbärstomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk tamarisoja
  • olivolja

Pestoskum:

  • 4 dl kokosmjölk (alternativt vanlig, soja- eller havremjölk)
  • 1 msk pesto
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Vill du inte använda kokosmjölk fungerar det utmärkt med vanlig mjölk, men även soja- eller havremjölk går bra.
  2. 1.
  3. Sätt ugnen på 175°. Skala och strimla rödlök, paprika, jordärtskockor, zucchini och fänkål. Blanda olivolja, tamari, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och rosta i 15-20 minuter.
  4. 2.
  5. Bryn kycklingen så att den får fin färg på båda sidor. Låt svalna. Skiva chorizon och hacka periljan. Gör ett snitt i kycklingen och fyll med skivor av chorizo och persilja. Sänk temperaturen i ugnen till 150°. Lägg kycklingen tillsammans med de rostade grönsakerna och baka i ytterligare 15 minuter i ugnen.
  6. 3.
  7. Häll mjölken och peston i en kastrull. Hetta upp och vispa kraftigt så att det skummar ordentligt. Servera pestoskummet till kycklingen och grönsakerna.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept