Köttfärslimpa

17 röster
1h 15 min

Till köttfärslimpa kan man använda vilken färs som helst. Saftigast limpa blir det när minst en tredjedel av färsen är fläskfärs. Riktigt mager färs som älg- eller annan viltfärs behöver blandas med hälften fläskfärs.

Steklök är små sorterade lökar som passar bra att helsteka och grilla.

Visa mer
1h 15 min

Du behöver

  • 1 kg blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 0,5 dl vatten
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 2 dl köttbuljong
  • rapsolja till formen

Till servering:

  • 5 st steklökar
  • 2 st morötter
  • 100 g haricots verts

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skala lök och morötter. Skär morötterna i mindre bitar. Smörj en ugnsäker form.
  3. Blanda samman färsen med vatten, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i formen. Lägg morötterna och lökarna bredvid och slå på buljongen.
  4. Baka i ugnen i 60 minuter eller till en innertemperatur på 72°. Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Baka annars ytterligare några minuter.
  5. Lägg köttfärslimpan att vila i folie eller smörpapper medan du gör såsen.
  6. Koka upp lättsaltat vatten och koka haricots vertsen. Skär upp limpan i skivor före servering och lägg upp den tillsammans med morötter, lök och bönor.
19 maj 2008

Fler goda recept