Syrade rotfrukter och trattkantareller

0 röster
10

Du behöver

  • 2 palsternackor
  • 2 orange morötter
  • 2 gula morötter
  • 200 g rotselleri
  • 200 g trattkantareller

Ättikslag till sill

  • 1 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 nejlika
  • 1 liten kanelstång

Servering

  • 0,5 dl plockad dill
  • 1 msk kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Ta upp rotfrukterna och låt dem rinna av på en handduk. Koka upp lättsaltat vatten och doppa trattkantarellerna i vattnet cirka 30 sekunder. Låt dem rinna av på en handduk. Blanda ättikslagen med kryddor, trattkantareller och rotfrukter. Ställ i kyl minst 2 dagar. Sila av lagen från rotfrukterna och svampen vid servering. Vänd i dill och rapsolja.
21 oktober 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept