Köket.se
Vad vill du laga idag?
Sök
Kryddig rödkål
0 röster
6-8
Av
Gert Klötzke
,
Johan Gottberg
Från
Nyhetsmorgon
Svensk/nordisk mat
Buffé
Rödkål - en riktig klassiker på julbordet!
Visa mer
6-8
Du behöver
1 huvud
rödkål, ca 500 g
smör
1
gul lök, tunt skivad
2
syrliga äpplen
2 dl
rött vin
2 msk
rödvinsvinäger
2 msk
svartvinbärssaft
2 msk
sirap
1
kanelstång
2
lagerblad
3
stjärnanis
5
hela eller malda kryddnejlikor
salt och vitpeppar
Lägg till i inköpslista
Gör så här
Strimla kålen i en matberedare eller skär dem med en vass kniv för hand.
Smält smör i en stor gryta och lägg i kålen och löken.
Skala och tärna äpplena. Tillsätt äpple, vin, vinäger, svartvinbärssaft, kryddor och salt.
Koka under lock på svag värme i ca 45 minuter. Rör med jämna mellanrum, se upp så att det inte bränner i botten.
Smaksätt sedan rödkålen med salt och vitpeppar.
27 november 2008
Kommentera receptet
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut
Spara
Läs vår kommentarspolicy
10 recept med kyckling
Fredagsmys, tacos och vardagsfavoriter
Sponsrat innehåll
laddar fler recept...
Laddar fler recept...
Du behöver JavaScript aktiverat för att Köket.se ska fungera optimalt.
Läs mer här