Kyckling med melonsallad

2 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 2 msk rostade pinjenötter, grovhackade
  • 1 st röd chili
  • 0,5 st skalad, urkärnad vattenmelon
  • 0,5 st honungsmelon
  • 1 knippe salladslöken
  • 1 st lime
  • 200 g tärnad fetaost
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Krydda och bryn kycklingfiléerna i olivolja. Stek klart i ugn till 68 grader. Använd en stektermometer.
  3. Dela chilin, ta ur kärnorna och finhacka den. Blanda med chilin och osten. Pressa limesaften över.
  4. Tärna melonerna, strimla salladslöken.
  5. Servera med det skivade kycklingbröstet. Strö över nötterna.
18 juni 2009

Fler goda recept