Fläskfilé med dijonsenap och tomatsallad

Fläskfilé med dijonsenap och tomatsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Fläskfilé med dijonsenap och tomatsallad

15 ingredienser

30 min

Med saltgurkan får den här rätten en extra piffig smak.

Ingredienser

portioner
  • 300 g fläskfilé, i tunna skivor
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 msk dijonsenap
  • 0,5 saltgurka
  • 1 msk schalottenlök, skivad
  • 1 tsk färsk dragon

Tomatsallad:

  • 2 bifftomater
  • 1 schalottenlök
  • 0,25 dl vinäger
  • 0,75 dl olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva fläskfilén och bryn hastigt skivorna i en stekpanna med smör, ta upp dem.
  2. Hacka löken och fräs den i samma panna med lite smör eller olja. Slå på grädden och koka ihop.
  3. Hacka saltgurkan och tillsätt den. Lägg tillbaka köttet i pannan och ge allt ett snabbt uppkok.
  4. Hacka i dragonen.
  5. Tomatsallad: Grovtärna tomaterna. Skala och finhacka schalottenlöken.
  6. Blanda och gör en enkel vinägrett på vinäger och olja. Smaksätt med salt och svartpeppar.