Chiliburgare med grillade grönsaker

Chiliburgare med grillade grönsaker
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Chiliburgare med grillade grönsaker

21 ingredienser

De här burgarna är gjorda på älgfärs och smakar vilt och gott. En fräsch dressing med färska örter hör till!

Ingredienser

  • 600 g älgfärs
  • 1 chilifrukt
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 hamburgerbröd, grova
  • blad av ruccolasallad
  • 2 msk cheddarost, grov riven

Grönsakspaket:

  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 citron, skal av
  • rosmarin, hackad
  • olivolja
  • grovt salt
  • svartpeppar
  • folieark

dressing:

  • färska örter, hackade (t ex bladpersilja, basilika, oregano)
  • 2 msk kapris, grovhackad
  • 0,5 dl rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela chilin och ta bort kärnorna, blanda med färsen. Fördela färsen i fyra stora runda bollar och forma till hamburgare.
  2. Delar paprikan i 6-8 delar, ta bort kärnor och skiva löken.
  3. Smörj foliearket med olivolja, lägg på grönsakerna, strö över vitlöken, hackad rosmarin, skal av citron och lite havssalt samt svartpeppar.
  4. Vik ihop till paket och lägg på grillen.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  6. Lägg burgarna på grillen, salta och peppra.
  7. När burgarna är nästan klara, lägg på brödet och grilla lätt.
  8. Lägg burgarna i det lätt grillade brödet tillsammans med några blad av ruccolasallad och riven cheddarost.
  9. Placera hamburgare, grönsaker från foliepaketet och den krämiga dressingen på fat och servera.