Asparadgi Verte

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kronärtskockor
  • 16 gröna sparrisstjälkar
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk fransk senap
  • 1 rosmarinkvist
  • salt

Gör så här

  1. Skala och skär ut bottnarna på kronärtskockorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten med lite olivolja och rosmarin. Koka sparrisstjälkarna lagom mjuka i lättsaltat vatten. Skär dem mitt itu.
  2. Vispa ihop balsamicovinäger, 3/4 dl olivolja och fransk senap till en senapskräm. Plocka och skölj ruccolasalladen, låt den rinna av väl.
  3. Vid serveringen, arrangera kronärtskocka, sallad och sparris vackert på portionstallrikar och skeda över senapskrämen.
15 november 2007

Laddar fler recept