Färsk frukt på kexbotten toppad med jordnötskaramell

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,25 förp kex, söndersmulade
  • 100 g smör
  • 2 msk socker
  • 2 apelsiner, skalade och skivade
  • 100 g gröna vindruvor, halverade och urkärnade
  • 100 g osaltade jordnötter, grovkrossade
  • 2 msk socker
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Vispa 100 g smör med 2 msk socker. Rör ner kexsmulorna och forma 4 runda bottnar. Fördela apelsinskivor och vindruvor ovanpå.
  2. Gör en jordnötsröra genom att karamellisera 2 msk socker och 1 msk smör i en stekpanna. Blanda i jordnötterna och skeda röran över frukten.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept