Vårkyckling, primörsallad, ramslök & potatiscrème och rabarbercoulis

0 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • kyckling
  • 2 vårkycklingar á 400 g
  • klarat smör
  • salt och peppar
  • 8 kvistar backtimjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • mild olivolja, extra virgin
  • Primörsallad
  • 4 vita sparris
  • 4 minimorötter
  • 2 minirättika
  • 1 dl bönor, ex. vaxböna / bryt böna
  • 4 vaktelägg
  • 0,5 dl bondbönor
  • Rabarbercoulis
  • 100 ml olivolja
  • 3 stjälkar rabarber
  • 4 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • ett lagerblad
  • 0,5 dl plockade örter
  • ett par droppar citronjuice
  • ett par droppar olivolja
  • salt och peppar
  • Vinegraitte
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk mirin
  • 1 msk druvkärneolja
  • ¼ hackad vitlök
  • Ramslök & potatiscrème
  • 100 g mandelpotatis
  • 100 g crème fraiche
  • 1 tsk olivolja
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk fint strimlad ramslök

Gör så här

  1. - Skär ut brösten ur kycklingen. Skär loss klubban och trimma den så att benet blir rent. Blanda en 10 % saltlag lägg i klubborna ca 10 minuter. Gnid in kycklingbrösten med olivolja och timjan. Bryn sedan kycklingen i klarat smör gyllene runt om. Ställ klubborna i en kastrull. Häll på olivolja så att det täcker köttet. Koka sedan kycklingen i olivoljan ca 45 minuter, tills köttet lossnar från benet. Ta upp ur oljan och rosta i ugn vid servering ca 5 minuter på 150 grader.
  2. - Trimma alla grönsaker och blanchera dem i separat i kokande vatten, kyl snabbt i isvatten. Koka vakteläggen i 2,5 minut kyl i isvatten. Blanda grönsakerna med lite citron och olivolja, slunga runt precis innan servering.
  3. - Rör ihop alla ingredienser till vinegraitten.
  4. - koka mandelpotatisen och pressa den. Blanda med crème
  5. Fraiche, olivolja och krydda med salt och peppar. Rör i strimlad ramslök
  6. - koka upp vatten blanchera och skala tomaterna. Hacka dem sedan tillsammans med rabarbern. Svetta hackad schalottenlök och vitlök i olivoljan. Häll på tomater, rabarber och en nypa socker. Koka sakta i ca en timme. Mixa och sila. Förvara i kyl tills servering.
  7. Vid servering:
  8. Kör kycklingen i ugn. Dressa grönsakerna med citron och olivolja och ljumma dem lite, häll på vinegraitte. Servera med potatiscrème och coulis samt kyckling.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept