Tandooristekt kyckling med blomkåls- och färskostkräm

0 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 urbenade kycklinglår
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 msk tandoorikrydda
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 1 litet knippe koriander
  • 1 förp kesella lätt,
  • 250 g strimlat skal av 1 lime
  • 1 msk salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Krydda kycklingen på skinnsidan med salt, spiskummin och tandoori. Stek i teflonpanna på medelvärme tills skinnet är krispigt, ca 5 minuter. Vänd och stek ytterligare 5 minuter. Skär blomkålen tunt, kärna ur och finhacka pepparfrukten och finhacka koriandern. Blanda med kesella och smaka av med limeskal och saft, salt och peppar.
  2. Servera gärna med couscous eller basmatiris.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept