Rönnbärssill

0 röster
12

Du behöver

  • 12 filéer urvattnad salt sill. Sillen kan bytas ut mot färdig inläggningssill.
  • 1 dl 12% ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • kryddor
  • 1 morot, skivad
  • 1 liten gul lök, strimlad
  • 2 lagerblad
  • 7 vitpepparkorn
  • ca 1 tsk skivad färsk ingefära
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 0,5 vaniljstång, delad
  • 1 dl rönnbär
  • ev. 2 msk torkade nypon

Gör så här

  1. Vattna ur sillen i ett dygn.
  2. Skär sillen i bitar.
  3. Koka upp 1-2-3 lagen (ättika, vatten, socker) med kryddor. Kyl sedan lagen.
  4. Sila den kalla lagen över sillen. Ställ i kyl i minst 2 men allra helst i 3 dagar.
  5. Tips!
  6. En regel är att sillinläggning inte blir bra när den görs i mindre mängder. Däremot kan man efter grundreceptet göra flera olika kryddningar och då kan i princip vilka kryddor som helst blandas i. Helt efter eget smak och tycke.
5 mars 2008
Våra bästa erbjudanden i butiken

laddar fler recept...

Laddar fler recept...