Klar äppelsoppa med frusen hallongrädde

15 november 2007
4

Du behöver

  • 10 st äpplen, friska, syrliga
  • 1 l vatten
  • 1 st kanelstång
  • 200 g socker
  • 5 g potatismjöl

Hallongrädde:

  • 1 st vaniljstång
  • 425 g socker
  • 5,19 dl puré av färska hallon (1.8 liter)
  • 5,19 dl grädde

Gör så här

  1. Kärna ur och skala äpplena, skär i bitar.
  2. Koka mjuka med vatten och kanelstång. Tillsätt sockret på slutet.
  3. Allt silas sedan långsamt genom silduk.
  4. Tillsätt potatismjölet och låt sedan koka upp under omrörning. Låt kallna.
  5. Garnera med hallongrädde, färska hallon, lite äppeltärningar och citronmeliss.
  6. Hallonpuré
  7. Mixa hallon i en foodprocessor utan att slå sönder kärnorna. Passera genom sil.
  8. Hallongrädde:
  9. Blanda vanilj och socker tillsammans med hallonpurén.
  10. När sockret smält tillsätt grädden.
  11. Blandningen fryses ned i små pappersformar, eller slås i glassmaskin.
Kommentera receptet

Fler goda recept