Torskrygg med njutningsbar fisksås

Torskrygg med njutningsbar fisksås
Foto: TV4

Torskrygg med njutningsbar fisksås

Av: Gerd och Jonny - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

Serveras med kokt potatis och tomatconcassé.

Dryck
Testa en norsk klassiker och servera en Bordeaux, lätt kyld; 3958 Château de Seguin. Den kommer att matcha tomatconcassén.

Gerd och Jonnys recept

Päronbubbel med tilltugg

Förrättstallrik med lax

Apelsinsoppa med vaniljglass

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 torskryggsfiléer

Tomatconcassé

  • 1 msk smör
  • 2 schalottenlökar
  • 1 förp krossade tomater (ekologiska)
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • vitpeppar
  • ev en knivsudd kryddnejlika

Fisksås

  • 1 msk smör
  • 2 schalottenlökar, små, hackade
  • 2,5 dl fiskbuljongtärning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar

Till servering

  • potatis, nykokt

Gör så här

Fisken

  1. Sjuds i vatten i låg värme ca 10 min, fisken ska vara ogenomskinlig.
  2. Salta och peppra efter smak.

Tomatconcassé

  1. Blanda alla ingredienser i mixer eller matberedare och kör en mycket kort stund.
  2. Koka ihop ca 10 min. Låt svalna.

Fisksås

  1. Blanda ingredienserna och låt koka upp till en njutningsbar sås till torsken.