Torskrygg med njutningsbar fisksås

16 röster
8
8
8 portioner

Du behöver

  • 8 st torskryggsfiléer

Tomatconcassé

  • 1 msk smör
  • 2 st schalottenlökar, små
  • 1 burk krossade tomater, ekologiska
  • 1 msk strösocker
  • salt och vitpeppar efter behag
  • eventuellt en knivsudd kryddnejlika

Fisksås

  • 1 msk smör
  • 2 st schalottenlökar, små, hackade
  • 2,5 dl fiskbuljong från tärning
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och nymalen vitpeppar efter egen smak

Till servering

  • nykokt potatis

Gör så här

  1. Fisken
    Sjuds i vatten i låg värme ca 10 min, fisken ska vara ogenomskinlig.
  2. Salta och peppra efter smak.
  3. Tomatconcassé
    Blanda alla ingredienser i mixer eller matberedare och kör en mycket kort stund.
  4. Koka ihop ca 10 min. Låt svalna.
  5. Fisksås
    Blanda ingredienserna och låt koka upp till en njutningsbar sås till torsken.
22 februari 2011

Fler goda recept