Blanda samman samtliga ingredienser till pastadegen och arbeta ihop till en slät och smidig deg. Tillsätt ev lite vatten om du upplever degen som torr. Lägg i plastfolie och låt vila ca 15 minuter.
Koka upp grädde i en kastrull tillsammans med hel vitlöksklyfta samt chili. Låt koka ca 15 minuter och lyft sedan ur vitlök och chili.
Skala kronärtskockorna och dela den färdigskalade "botten" i mindre klyftor. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek klyftorna tills mjuk. Rör och vänd på de ofta så det blir jämnt stekta. Lägg därefter över kronärtskockan i grädden och låt stå och dra medan du gör färdigt pastan.
Ta fram pastadegen och nyp av 1 cm stora nypor från pastadegen. Lägg den på bänkskivan och dra/rulla degen under tummen. Den ska formas likt en snäcka.
Koka upp välsaltat pastavatten och koka snäckorna ca 7 minuter.
Skiva och dela svampen, sparrisen och tomaterna och stek dessa sedan på hög värme i en stor och vid stekpanna. Tillsätt grädden och kronärtskockorna och låt koka ihop någon minut. Häll av pastan och tillsätt pastan i stekpanna. Rör runt väl och servera genast.