Garden foccacia med chiliolja

Garden foccacia med chiliolja

0

8 steg att laga

20 ingredienser

1 h

Att baka eget bröd är ingen konst – men gör gärna konst av ditt hembakta bröd. Foccacia art har tagit världen med storm och vi ser gärna att fenomenet dröjer sig kvar. Brödet penslar vi med chiliolja, sedan är det bara att gå loss bland de grönsaker du har hemma och skapa fritt!

Tips! Det vackert garnerade brödet passar utmärkt till buffén eller som tillbehör till en soppa.

maldon_produktbild_01

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Maldons produkter.

Ingredienser

portioner10 portioner
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten, ljummet
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 15-18 dl vetemjöl
  • 1 msk Maldon havssalt
  • olivolja (till formen)

Chiliolja

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk TABASCO® Original pepparsås

Garneringsförslag

  • paprika
  • salladslök
  • grön sparris
  • körsbärstomater
  • blandade örter
  • oliver
  • kapris
  • rödlök
  • gräslök

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Häll på det ljumna vattnet och rör ut jästen. Tillsätt salt, honung, olivolja och TABASCO® Original pepparsås.
  3. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 45–60 minuter under bakduk.
  4. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig med lite extra mjöl. Tryck ut degen i en rikligt oljad ugnssäker form, ca 20x30 cm. Låt jäsa 15–20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Chiliolja
    Blanda ihop olivolja och TABASCO® Original pepparsås.
  7. Nagga och pensla brödet med chilioljan. Garnera brödet på valfritt sätt med olika slags lökar, grönsaker, örter och andra tillbehör med hjälp av fantasin. Strö över havssalt.
  8. Grädda brödet i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt svalna något före servering.
TIPS!
läs mer
Krämig rigatonipasta med sötpotatis och oliver

Tips från Maldon

Fler härliga recept med Maldons produkter hittar du här

Läs mer