Garanterat kladdig kladdkaka med hallonfrosting

Garanterat kladdig kladdkaka med hallonfrosting
Foto: Köket

Garanterat kladdig kladdkaka med hallonfrosting

13 ingredienser

30 m

Byt ut ett ägg mot lite majonnäs nästa gång du bakar kladdkaka - det ger ett garanterat saftigt och kladdigt resultat. Toppa med en hallonfrosting.

Ingredienser

portioner6 - 8

Kladdkaka

  • 100 g smör, smält
  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,75 dl Hellmann's majonnäs
  • 0,5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl

Frosting

  • 75 g hallon
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl florsocker
  • 100 g färskost

Topping

  • hallon
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ihop smör med alla ingredienser till en slät smet. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Kakan ska vara lös i mitten när kakan tas ut.

Frosting

  1. Koka upp hallonen i en kastrull så de mjuknar. Pressa sedan genom en finmaskig sil till en slät hallonpuré. Vispa smör, florsocker och ca 2 msk hallonpuré till en jämn smet. Vispa ner färskosten. Spritsa ut frostingen på tårtan, toppa med hallon och citronmeliss.