Gammaldags söndagskyckling

Gammaldags söndagskyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gammaldags söndagskyckling

7 ingredienser

En festlig familjemiddag förr bestod ofta av stekt kyckling med gräddsås. Till det serverades kokt eller stekt potatis, inlagd gurka och gelé. Den håller i alla tider!

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling, drygt 1 kg
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe persilja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hönsbuljong

Tillbehör:

  • potatis, stekt, vinbärsgelé och snitt- eller inlagd gurka

Gör så här

  1. Dela kycklingen i halvor. Krydda dem med salt och peppar och bryn dem väl i en panna med matfett utan att fettet bränns. Lägg över i en gryta och slå på lite av stekfettet.
  2. Häll på buljong och grädde, lägg i några kvistar persilja. Koka sakta under lock 30- 40 min eller tills fågeln är klar.
  3. Ta upp den på varmt fat. Koka ihop såsen något och slå över fågeln.
  4. Garnera med klippt persilja och servera med tillbehören.