Gamla Riksarkivets blodpudding

1 röst

Hemgjord blodpudding med massor av smak.

Visa mer

Du behöver

  • 1 l blod
  • 7 dl öl
  • 1 dl cognac
  • 2 gula lökar, finahackade
  • 3 äpplen, tärnade
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk mald nejlika
  • 2 tsk kanel
  • 7 dl rågmjöl
  • 100 g späck, tärnat
  • 1 dl smör
  • 1 msk salt

Servering

  • sirap
  • äpple
  • lök

Gör så här

  1. Fräs äpple och lök i en kastrull tills det börjar ta färg. Tillsätt kryddorna och låt steka med i några sekunder. Slå på öl och cognac, låt koka till hälften återstår. Lägg i späcket och kyl ner allt.
  2. Sila blodet och rör i äppelröran, vispa sedan i rågmjölet.
  3. Smöra en form, häll i smeten, täck med folie och baka på 175 grader i vattenbad i ugnen. Tar ca 1 h.
  4. Kyl över natten och skiva sedan upp och stek blodpuddingen vid servering tillsammans med lök och äpple. Avsluta med lite sirap.
13 december 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept