Panna cotta med lakritssmak

7 röster
2h 20 min

En gräddig dessert med lite annorlunda smak.

Visa mer
2h 20 min

Du behöver

  • 300 g vispgrädde
  • 100 g standardmjölk
  • 100 g socker
  • 4 blad gelatin
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 laktritsstång (ett par centimeter)

Gör så här

  1. Panna cotta med lakritssmak
    Blötlägg gelatinbladen i 10 minuter. Blanda grädde, mjölk, socker och lakritsen i en kastrull och värm under omröring till kokpunkten. Lägg då i gelatinet. Låt allt svalna och därefter upp "panna cottan" i skålar, glas eller engångsplastmuggar. Ställ in i kylen i två timmar.
  2. Servera i skålarna eller glasen som den är, eller värm engångsplastmuggarna under ljummet vatten och ställ "panna cottan" (som en liten pyramid) i mitten på en kall desserttallrik.
15 november 2007

Laddar fler recept