Fyllda laxfiléer med vårprimörer i vitvinssås

Abba Fyllda laxfiléer med vårprimörer i vitvinssås
Foto: köket.se

Fyllda laxfiléer med vårprimörer i vitvinssås

9 ingredienser

30 m

Kan ett recept bli enklare? Med hjälp av "Middagsklart" från Abba så går detta recept som en dans - och behöver vi säga att det smakar ljuvligt?

Abba Middagsklart vitvinssås NY

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Ingredienser

portioner
  • 4 laxfiléer (eller ca 500 g laxfilé)
  • 1 Abba Middagsklart Vitvinssås
  • 2-3 stjälkar salladslök
  • 5 silverlökar (små)
  • 1 dl ärtskott
  • 2-3 bananschalottenlökar

Fyllning

  • 1 dl Västerbottensost
  • 2 dl färskost
  • färsk pepparrot (efter smak)

Gör så här

  1. Rör ihop färskost, västerbottenost med valfri mängd pepparrot och en nypa peppar.
  2. Gör en skåra i laxfiléerna och fyll dem med pepparrotsosten. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.
  3. Fyll formen med de olika lökarna. Häll på Abba Middagsklart och krydda med peppar och örtsalt. Grädda på 200 grader i ugnen i ca 10-20 minuter beroende på laxens storlek.
  4. Ta ut ur ugnen och toppa med de krispiga ärtskotten.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba tonfiskwrap

Abba tipsar!

Här hittar du fler tips på enkel vardagsmat med fisk

Läs mer