Fyllda kalvrulader

Fyllda kalvrulader
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda kalvrulader

14 ingredienser

Det milda kalvköttet får extra smak av fyllningen, som består av skinka och paprika. Servera rätten med pasta och sallad.

Ingredienser

portioner
  • 8 tunna skivor kalvinnanlår
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl gul lök, hackad
  • 2 msk ströbröd
  • 100 g rökt skinka
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl oxbuljong
  • 50 g smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka skinkan fint. Skala och finhacka den gula löken. Stek löken gyllenbrun. Tillsätt ströbrödet, den hackade skinkan och tomatpurén. Blanda om väl. Krydda köttskivorna med salt och peppar. Lägg 1 msk fyllning på varje köttskiva. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna runt om i hälften av smöret.
  2. Lägg resten av fyllningen i en ugnssäker gryta med lock. Pudra mjölet över, rör om och spä med buljongen. Krydda med salt och peppar. Lägg ner ruladerna i såsen.
  3. Fördela smöret i små klickar över köttet och strö över paprikapulvret.Sätt grytan, med lock, i nedre delen av ugnen och stek i 45 minuter. Spä med mer buljong under stekningen om det verkar torrt.