Fyllda äpplen

Fyllda äpplen
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda äpplen

7 ingredienser

Passa på när det finns inhemska äpplen att njuta av! Smaken förhöjs ytterligare av att de fylls med lite calvados. Glass är gott till.

Ingredienser

portioner
  • 4-6 äpple, ej för hårda
  • 2 ark fryst smördeg
  • strösocker
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • calvados, till fyllning
  • florsocker, till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala och kärna ur äpplena, men behåll en botten i hålet.
  2. Kavla ut degplattorna något och sporra ut centimeterbreda remsor. Linda dem tätt runt äpplena. Ställ äpplena på en plåt med bakpapper. Pensla dem med äggula blandad med vatten.
  3. Fyll hålet med punsch eller calvados och grädda tills äpplena är mjuka och degen har fin färg, ca 10-15 minuter. Sikta florsocker över.