Fyllda ägghalvor på tre olika sätt

Fyllda ägghalvor på tre olika sätt
Foto: Eva Hildén

Fyllda ägghalvor på tre olika sätt

21 ingredienser

30 min

Ägghalvor med god topping är nästan ett måste på både julbordet, påskbuffén och till midsommar. Här delar vi med oss av tre olika fyllningar att toppa ägghalvorna med! "Äggstra" mycket matglädje helt enkelt!

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco Produktbild_02

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Remoulad med chili och rostad lök

  • 6 ägg, kokta
  • 1 dl pickles, finhackade
  • 150 g färskost
  • 1 tsk curry
  • 1 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • rostad lök (till garnering)
  • salt

Matjessill och sojasmörstekt kavring

  • 6 ägg, kokta
  • 1 skiva kavring
  • 1 msk smör
  • 1 tsk Kikkoman Less Salt sojasås
  • 0,5 burk matjessill
  • 1 dl gräddfil
  • gräslök, finskuren (till garnering)

Räkor, picklad fänkål och sojamajonnäs

  • 6 ägg, kokta
  • 0,5 fänkål
  • 0,5 dl Kikkoman sushi-risvinäger
  • 3 droppar TABASCO® Scorpion pepparsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk Kikkoman sojasås
  • 0,5 kg räkor med skal

Gör så här

Remoulad med chili och rostad lök

  1. Skala och halvera äggen. Gröp ut äggulan ur äggen.
  2. Blanda ihop äggulorna med pickles, färskost, curry och TABASCO® Buffalo pepparsås. Smaka av med salt.
  3. Spritsa eller klicka fyllningen på ägghalvorna. Toppa med rostad lök.

Matjessill med sojasmörstekt kavring

  1. Skala och halvera äggen.
  2. Skär brödet i små tärningar. Smält smöret i en stekpanna och häll på sojan. Stek sedan kavringen knaprig. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Häll av matjessillen och skär i bitar.
  4. Lägg en klick gräddfil på ägghalvorna. Toppa med matjessill och sojasmörstekt kavring. Garnera med gräslök.

Räkor, picklad fänkål och sojamajonnäs

  1. Skala och halvera äggen.
  2. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna med hjälp av en mandolin.
  3. Rör ihop sushi-risvinäger, TABASCO® Scorpion pepparsås och 2 msk vatten. Häll lagen över fänkålen. Täck med plastfilm och låt stå minst 20 minuter.
  4. Rör ihop majonnäs och soja.
  5. Skala räkorna.
  6. Lägg en klick sojamajonnäs på ägghalvorna. Fördela räkorna ovanpå. Toppa med den picklade fänkålen.
TIPS!
Fler tips!
Tabasco Smash cheeseburger med karamelliserad lök

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer