Fylld ugnsbakad aubergine

Fylld ugnsbakad aubergine
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld ugnsbakad aubergine

13 ingredienser

Allt går att ugnsbaka. Potatis, lök, sötpotatis, ja, det mesta faktiskt. Här är det hela auberginer som är bakade, urgröpta och fyllda. Perfekt mat när man ska bjuda vegetariskt till en lite finare middag. Servera med en tomatsallad.

Ingredienser

portioner
  • 4 aubergines

Fyllning:

  • 1 dl champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 5 cm zucchini
  • 1 rödlök
  • 100 g haricots verts
  • 3 dl kokt ris
  • 3 dl ost, riven

Sallad:

  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Picka auberginerna med en kniv och linda in dem i aluminiumfolie. Baka dem i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och skär av toppen. Gröp ut innankråmet. Var försiktig så att du inte gör hål på skalet.
  2. Hacka champinjonerna. Fräs dem i smör. Skär ner paprika, zucchini, röd lök och haricots verts i mindre bitar och blanda med riset. Blanda ner champinjonerna. Hetta upp en stekpanna och fräs grönsaksriset i olivolja. Blanda i den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar. Fyll auberginerna och gratinera i ugnen i 10 minuter.
  3. Skär tomaterna i klyftor och finhacka löken. Blanda ihop med olivolja, salt och peppar. Servera tomatsalladen till de varma auberginerna.