Den här smakrika fläskytterfilén kommer bli en återkommande favorit till helgmiddagen! Servera med goda tillbehör som krispig potatis och en supergod sås. Mums!
Skiva löken tunt och stek på låg temp länge med smör, salt, peppar och honung tills den är helt mjuk och genomskinlig.
Lägg kaffepulver, chili, paprika, spiskummin och salt i en mortel och stöt till ett fint pulver. Skär ett långt snitt utmed hela fläskytterfilén och fortsätt med snittet inåt tills du har en platta av kött. Lägg den stekta löken på köttet och rulla ihop, bind upp med steksnöre.
Gnid in köttet med rub. Stek runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsfast form och låt gå upp till 62 grader i innertemperatur. Ta ut och låt vila.
Vrid upp ugnen till 200 grader. Skiva potatisen i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg ut på en plåt och vänd runt med olja, salt, peppar och parmesan. Stek till fin färg och krispig yta i ugnen.
Häll över stekskyn från köttet i en kastrull och tillsätt kalvbuljong och grädde. Koka upp och red av med maizena. Smaka av såsen med citronzest samt salt och peppar.
Fräs broccolibuketter på hög värme i en stekpanna med olja, salt, peppar och lite chili.
Servera allt tillsammans och njut! - Kan gästerna gissa den speciella ingrediensen i ruben??