Fudgekladdkaka de luxe

koket.se
Fudgekladdkaka de luxe
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Fudgekladdkaka de luxe

16 ingredienser

40 m

Lyxig, maffig, chokladig och alldeles underbar! Här är Roys fudgekladdkaka de luxe med tryffel!

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Fudgekladdkaka

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 110 g ägg, rumsvarma (ca 2 st)
  • 140 g strösocker [ca 1,5 dl]
  • 75 g farinsocker [ca 1 dl]
  • 3 g salt
  • 20 g kakao [ca 0,5 dl]
  • 60 g vetemjöl [ca 1 dl]

tryffel

  • 120 g rörsocker [1,5 dl]
  • 60 g honung [0,5 dl]
  • 150 g grädde [1,5 dl]
  • 40 g äggula [2 st]
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 100 g smör

Topping

  • 400 g grädde [4 dl]
  • kakao

Gör så här

Fudgekladdkaka

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en rund springform som är 22-24 cm i diameter med smör och lägg
  2. bakplåtspapper i botten och på sidorna av formen.
  3. Smält smöret i en kastrull och lägg i den hackade chokladen. Blanda runt så att chokladen smälter och ställ kastrullen åt sidan.
  4. Vispa lite lätt ägg med strösocker och farinsocker, blanda i chokladen och smöret och sist vänder du i dom torra ingredienserna, blanda med en slickepott till en slät och fin smet.
  5. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i cirka 21-24 minuter, tiden kan variera beroende hur kladdig du vill ha den. Ta ut och låt svalna helt.

Tryffel

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp råsocker, honung och grädde, häll vätskan över äggulorna under vispning och sedan tillbaka i kastrullen, sjud tills det tjocknar, vid 83 grader.
  2. Häll över chokladen, tillsätt smör och mixa slät med mixerstav. Häll tryffeln på kakan och låt stå i kylen till den satt sig.
  3. När kakan svalnat, toppa kakan med spritsad vispad grädde och pudra över lite kakao.