Frukttårta med kiwi och aprikos

Frukttårta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Frukttårta med kiwi och aprikos

10 ingredienser

45 m

Du kan använda vilka frukter du vill, bara tårtan blir god och vacker att se på. I det här receptet är tårtan toppad med kiwi och aprikoser.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g margarin, smält

Fyllning

  • 3 blad gelatin
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vaniljkräm
  • 1 förp aprikoshalvor
  • 1 kiwi

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl med bakpulver och rör ned i äggen. Blanda i fettet och häll ner smeten i en smord och bröad form. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
  2. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten i 5 minuter. Smält dem sedan på lägsta värme.
  3. Vispa grädden, blanda med vaniljkrämen och det svalnade gelatinet. Bred krämen över bottnen och ställ i kyl tills krämen stelnat.
  4. Garnera med klyftor av aprikoser och skivad kiwi.